Administrator
Soso MF. Zacznę od tego że IMO light soska to jedno z lepszych możliwości soski mf, dlaczego ? Otóż light soska mimo że bez infinity ma jeden z niższych dmg (1-xxxx to największa jej wada) realnych i wolniej zabija mefa niż np Blizzka. Ale light soska ma jedną wielką zaletę, można nią chodzić praktycznie na każdego bossa. (shenk - blizz nie może , hrabina- fire nie może blizz też o ile pamiętam, eldrich itd. jedynie odpada travi ^^) Soska zarabia sama na siebie i to jest w niej dobre, w miare gry znajdujemy itemy które albo można samemu użyć albo sprzedać. ^
Zacznijmy od skilli:
Wiązka Błyskawic- 20 (synergia, chociaż czasem się przydaje ^^)
Błyskawica- 20 (jak dla mnie jest to główna broń, niektórzy wolą seryjne ale IMO jest lepszym skillem. I oczywiście używamy na bossów)
Seryjne Błyskawice- 20 (broń na większe zbitki słabszych potworków)
Mastery/Nova- 20. tutaj do wyboru, ja zainwestowałem 20 w mastery a nove dopiero dobijam. Według mnie nie ma różnicy
Ciepło- 1 (koniecznie )
Zbroja Mrozu- 1 (soska ma słaby defens więc to 30% się zawsze przyda)
Burza z piorunami- 1 tu jeśli ktoś chce, ja dałem 1 bo nigdy nie miałem tego skilla i chciałem zobaczyć jak to jest ^^
Ja mam 85 lvl, wystarczy jak na początek, nie jest to soso perfect więc i tak po zdobyciu itemów lepszej jakości zrobi się nową.
Energic shield: Tutaj nie trzeba marnować skilla, jest sporo różdżek które dają 1/2/3 do ES, więc nie trzeba ładować. Ja sam mam różdżkę 3 es i wyrzuciłem już z 10 podobnych. [uwaga: Używać es tylko gdy merc nosi insight, w innym wypadku i z naszym mana reg. nie opłaca się bo często gdy cię trafiają w czasie tele zatrzymujesz się i ... DEAD]
Urok: jak wyżej, można nosić w inventory 2 różdżkę do uroku, te pare dmg zawsze się przyda mercowi.
Atrybuty: (proste jak drut ; ] )
Siła: Pod Monarche 156 Chyba że ktoś woli Lidless to pod Lidless ^^
Dex: Tutaj zależy od broni, jeśli chcemy wizziego to 75 musi być, jeśli occu to nic
Żywotnośc: MAX. Cała reszta.
Energia: Nic
Itemy:
Helm:
Czako - 74 mf z topazem, 2 skill, dr. Naszej taniej sosce więcej nie trzeba ^^
Wieśniacza korona- Tania alternatywa
Helm szczęścia (1 skill + mf też może być)
Słowo runiczne "Lore" "Wiedza" ORT + SOL
1 skill itd. może być ^^ ujdzie
Amu:
Możliwości jest sporo, ale że to tania czarka to najlepszym rozwiązaniem jest:
Amu 1/2/3 do błyskawic + mf
Może być też
light skill amu 1/2/3
Albo amu mf 15+
Zbroja
Tutaj można się spierać ale świetną możlwością jest słowo runiczne w zbroji z high def (i tak mamy 156 siły z monarchy)
Skradanie się (ETH + TIR) taniutkie a świetne
FCR + FHR + PSN res
High def armor 4 socket z 4 perf topazami (prowizorka ale działa Wiem po ojcu bo on taką nosi : PP)
Słowo runiczne Dym (NEF + LUM)
Wole stealth ale wedle życzenia ^^ Resy, fhr, energia no i obrona przed pociskami (nie wiem czy ktoś zauważył ale łuczniczki strasznie soski wciągają)
Gniew Czaszkowca- tu chyba nie muszę tłumaczyć mf, 2 skill def : P
Ringi:
Tutaj oczywiście ringi mf:
może być nagel ale to już kosztuje
Ja sam używam rare ring 22 mf + ring 15 mf+ life itd.
Pas:
No tutaj Złoty Powróz (na początku był z tym problem no ale teraz widzialem że kosztuje po 3 fg xD więc tu raczej innej możliwości nie ma, jak dla mnie ^^)
Buty:
Buty z mf, sam nosiłem żółte buty z 25 mf + dex, life mana itd.
War Traveler- to już droższa alternatywa ale lepszych nie ma dla mf soski ^^ +strg, +vita +mf
Tarcza:
Lidless
Duch w monarszy
Słowo runiczne SPLENDOR (ETH + LUM) Fajna runizacja 1 skill + 10 fcr + 20 mf i adds.
Słowo runiczne RYM (SHAEL + ETH) Sam używałem, smocza tarcza jest dobrym wybroem na to słowo
Rękawice:
Tak samo jak buty, żółte z mf + adds (nie jest to trudne do znalezienia)
Ekwipunek:
Jakieś sc's z lifem, z resami, fhr (wszystko co nam wpadnie w łapy podczas bicia lvl itd.)
Torch (?) pfff po co nam torch ^^
Anni (?) po co nam anni ^^ (chociaż jeśli kogoś stać... )
Merc:
Na początek najlepiej merc z obroną na normie.
Później kiedy już dajemy sobie dobrze rade, merc z kosza "Obrona" św. chłód ^^
Hełm:
Maska Tala: świetny wybór, ll, resy
Broń:
Najlpeiej słowo runiczne Insight (olśnienie) RAL+ TIR+ TAL+ SOL w kolosalnej spisy albo zagadkowym toporze
Igła Aricoca (czy jakoś tak ) całkiem fajna pika. merc daje sobie jakoś rade (tyle że to jest już naprawdę bieda ^^)
Zapłata Żniwiarza (fajna kosa, znośny dmg a do tego rzuca "Zniedołężnienie" )
Zbroja:
Tutaj tak:
Jeśli zrobiliśmy insight w kolosalnej spisy nie eth to wymaga ona 210 siły. Trzeba założyć zbroje grisswolda i socketować perf. ametystami.
Jeśli zostaje już tylko 10 siły, albo zrobiliśmy w innej broni olśnienie, lub po prostu merc nosi inną pikę to Shaft jest tanią i świetną zbroją (achh ten dr
)
------------------------------------------------
Taktyka ^^:
Napiszę tylko na mefa:
1) znajdujemy go
2) zostawiamy tp w razie śmierci ^^
3) Tele obok mefa i static
4) Blokujemy mefa (jest kilka możliwości, oto one:)
a)
b) Tutaj musimy pamiętać o tym aby rzucać w niego błyskawicę zza czerwonego portalu, wtedy mef nas nie widzi
c) ostatnia możliwość, gdy przeszkadzają nam członkowie rady w możliwości 2 albo gdy nie uda nam sie mefa zablokować możliwością 1
5) zbieramy itemki
6) tele do skrzynki, otwieramy (mi często sc, pgms itd. lecą ^^)
7) next game albo next monster ^^
PS: Polecam usawienie:
F1 Tele
F2 Tarcza
F3 Static
F4 Burza z piorunami
F5 Telekineza
F6 Energic Shield
A Błyskawica
S Seryjne Błyskawice
D Wiązka Błyskawic
Bardzo poręczne, ale to oczywiście indywidualna sprawa
Dzięki za uwagę, życzę miłej gry (moja soską ? ) i czekam na opinie.
Zaznaczam że większoścć tych itemów można samemu znalezc albo kupić za bezcen.
Fist of Faith
No racja taka soska droga nie jest nie kosztuje praktycznie nic
Administrator
Nie podoba mi się że te strategiue są kopiowane, mam zamiar je usunąć.... czekam na opinie Huntera.
Administrator
DoT_Raikiri napisał:
Nie podoba mi się że te strategiue są kopiowane, mam zamiar je usunąć.... czekam na opinie Huntera.
Zara zara, tzn że ten topic to jest kopiowany??
Adept of Force
hmmm,normalna mega turbo tania soska na poczatek hmm,,moze byc..ale patrzac na dobor sprzetu,,mam 1 pytanie a mianowicei,,ile masz resow// na hellu?? z tymi itemami?? pod spirita??str?? bez anni i torcha?? to ile masz zycia?? 600?hmm,,na start wole blizz,,robi z crapnym sprzetem andy mefa i prastare tunele mega szybko,, ale coz to moje zdanie..;p
Administrator
To właśnie jest problem, soska ginie często. Life 1k gdzies, resy większość na -. Trzeba się namęczyć ^^ ale na mf wystarczy
Ja od takiej zacząłem i mam już hammera z full stuff (eni, cta, hoto etc.)
Gość
Nom Faktycznie tania hehe
Gość
bardzo Fajna strategia:D
Administrator
EE ja wole blizz. Prastare tunele andy mef i demonolog . W ciągu dwoch dni zarobilem jah 2 ist 4 um mal pul pul
Adept of Force
droga nie jest ale soska na MF to podstawa